I gränslandet mellan mäkleri och interiör

Året var 2007 när vi påbörjade vår stora resa. Vi var alla framgångsrika mäklare på etablerade företag, men kände ett växande behov av att prova något nytt och annorlunda i egen regi. Resultatet blev Alvhem Mäkleri & Interiör - ett företag med det unika konceptet att sudda ut gränsen mellan mäkleri och inredning. En annorlunda och personlig mäklare i Göteborg.

Längtade efter genuin och personlig mäklarservice

Efter många lärorika år på de större mäklarkedjorna växte saknaden efter något mer genuint och personligt. På de stora mäklarfirmorna låg fokus på pengar och antal sålda ”objekt”. De mäklare som sålde flest bostäder och omsatte mest pengar en månad premierades. Stora investeringar gjordes för att marknadsföra varumärket snarare än bostäderna som förmedlades, samtidigt som tempot var uppskruvat.

Vi kände att det var dags för något nytt - ett företag med medarbetare som tänkte i helt andra banor. Som fokuserar på människan bakom varje bostadsaffär, inte antalet sålda ”objekt”. Som överträffar varje kunds förväntningar. Som ser lägenheter som unika och personliga hem, där visioner och drömmar föds och utvecklas. Inte pratar om hur många objekt de har sålt, utan vad de har gjort för varje kund.  Och ger alla samma bemötande, oavsett om du är köpare, säljare, spekulant eller ingetdera i dag.

En mäklare som förmedlar hem - inte “objekt”

Drömmen tog en allt tydligare form och blev till ett företag som skulle visa sig bli väldigt annorlunda. Efter att ha hittat en lämplig lokal kunde vi efter flera månaders intensivt arbete öppna dörrarna till Alvhem Mäkleri & Interiör, med ett personligt mäklarkontor och en alldeles egen inredningsbutik. Då var vi tre mäklare, en kontorsansvarig och två hundar. I dag är vi betydligt fler och mycket har hänt, men målsättningen är densamma - att behålla den personliga atmosfären och alltid sträva efter att göra det som är bäst för kunden.

Det ska kännas rätt i både hjärta och hjärna när man har funnit sitt drömhem.

Nu lever vi vår dröm i Göteborg

Nu, drygt 7 år senare, lever vi vår dröm fullt ut. Alvhem har fler vackra hem till salu än någonsin tidigare och mängder av nöjda kunder som gärna rekommenderar oss till andra och anlitar oss på nytt när det är dags att byta bostad. Att förmedla utvalda hem uppförda runt förra sekelskiftet, fram till 1930-talet, är fortfarande det vi gör och brinner för. Vi ges dagligen tillfälle att träffa trevliga människor i en vacker miljö som vi värdesätter högt. Vårt genuina intresse för god design och inredning, modern byggnadsvård och vikten av bra service är naturligtvis oförminskat. Vill du se lite mer hur vi arbetar, klicka här.

Vi älskar det vi har skapat tillsammans och gör vårt yttersta för att du som kund ska känna dig nöjd. Hoppas vi får tillfälle att visa dig detta!

Fastighetsmäklare som värnar om miljön

Vi strävar efter att bedriva en verksamhet med så ringa miljöpåverkan som möjligt och att detta synsätt ska prägla allt vi gör på företaget. Vi använder till exempel endast miljögodkända produkter, så långt det är möjligt, och källsorterar allt avfall. Det faktum att vi arbetar så lokalt gör att vi ofta kan promenera till våra lägenheter, vilket gör bilen överflödig. Vi har dessutom investerat i en läcker budcykel, nytillverkad i klassisk stil, med pakethållare fram och försedd med företagets logotyp. Det känns både friskt och miljövänligt att rulla fram längs Linnégatan.

Ett av flera företag vi valt att stötta är Världsnaturfonden WWF. Som WWF Vänföretag bidrar vi till att WWF kan fortsätta sitt viktiga arbete med att skydda vår miljö.