Om Alvhem Mäkleri & Interiör

När vi påbörjade denna resa, kände vi att vi ville göra något annorlunda inom mäklarbranschen. Vi var alla framgångsrika mäklare på etablerade företag men kände ett växande behov av att prova något nytt i egen regi. Resultatet blev Alvhem Mäkleri & Interiör - ett företag med ett unikt koncept där vi valt att sudda ut gränsen mellan mäkleri och inredning.

Bakgrund

Efter många lärorika år på de större mäklarkedjorna växte saknaden efter något mer genuint och personligt fram. Fokus låg då på antal sålda ”objekt” och pengar. De kollegor som sålde flest bostäder och omsatte mest pengar en månad premierades. Stora investeringar gjordes för att marknadsföra varumärket och inte själva bostaden samtidigt som tempot var uppskruvat. 

Vi kände att det var dags för något nytt, ett företag som tänkte i helt andra banor. Fokus skulle vara på människan bakom varje bostadsaffär, inte antalet sålda ”objekt”. Att i kontakten med varje kund kunna erbjuda mer än de förväntat sig. Grundsynen skulle vara att alla lägenheter är personliga hem där visioner och drömmar föds och utvecklas. Istället för att prata om hur många ”objekt vi har sålt”, skulle vi hellre tala om vad vi har gjort för varje kund.  Alla ska få samma bemötande, oavsett om Du är köpare, säljare, spekulant eller ingetdera idag.

Vi lämnar och startar eget 

Drömmen tog en allt tydligare form och blev till ett företag som skulle visa sig bli väldigt annorlunda. Efter att ha hittat en lämplig lokal, kunde vi efter flera månaders intensivt arbete öppna dörrarna till Alvhem Mäkleri & Interiör, med ett personligt mäklarkontor och en alldeles egen inredningsbutik. Då var vi tre mäklare, en kontorsansvarig och två hundar. Idag är vi betydligt fler och mycket har hänt sedan dess, men målsättningen är densamma, att behålla den personliga atmosfären och alltid sträva efter att göra det som är bäst för kunden.

Det ska kännas rätt i både hjärta och hjärna när man funnit sitt drömhem.

Nu lever vi vår dröm

Nu drygt sju år senare lever vi vår dröm fullt ut. Vi säljer vackra hem som aldrig förr med massor av nöjda kunder, som gärna rekommenderar oss till andra och som anlitar oss på nytt när det är dags att byta boende.  Vi brinner fortfarande för det vi gör – alltså att förmedla utvalda hem uppförda runt förra sekelskiftet och fram till 1930-talet. Dagligen ges vi tillfälle att träffa trevliga människor i en fin miljö som vi värdesätter högt. Vårt genuina intresse för god design och inredning, byggnadsvård och vikten av bra service finns naturligtvis kvar. 

Vi älskar det vi skapat tillsammans och vill ge vårt yttersta för att du som kund ska känna dig nöjd. Hoppas vi får tillfälle att visa dig detta!

Vi värnar om miljön

Vi strävar efter att bedriva en verksamhet med så ringa miljöpåverkan som möjligt, och att detta synsätt ska prägla allt vi gör på företaget. Ett exempel är att vi endast använder miljögodkända produkter, så långt det är möjligt och källsorterar allt avfall. Det faktum att vi arbetar så lokalt gör att vi ofta kan promenera till våra lägenheter och bilen blir därför överflödig. Vi har dessutom investerat i en läcker budcykel, nytillverkad i klassisk stil, med pakethållare fram och försedd med företagets logotype. Det känns både friskt och miljövänligt att rulla ned längs Linnégatan.

Ett av flera företag vi valt att stötta är Världsnaturfonden. Som WWF Vänföretag bidrar vi till att WWF kan fortsätta sitt viktiga arbete med att skydda vår miljö. Läs gärna mer på: www.wwf.se