Surbrunnsgatan 8B

I ett sekelskifteshus mellan Esperantoplatsen och Skeppsbron är nu denna nyproducerade trea till salu. Ett hem för dig som söker något unikt och här erbjuds en okonventionell trea med hotellatmosfär, sköna vinklar och påkostade materialval. Förening med god ekonomi, ev avgiftssänkning om vindsbyggnation fullföljs.


Surbrunnsgatan 8B

Bostadsrätt

3 + kök

4441 kr/mån

1 av 4 (ej hiss)

93kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Det är något speciellt med atmosfären där Kungsgatan och Esperantoplatsen möts. Ett vibrerande kvarter där mixen av restauranger, kaffebarer, boule och folkmyller ger en kontinental känsla. Den internationella prägeln är tydlig med Språkcaféet som en samlingsplats och Esperantoplatsen är ett kreativt nav som verkligen har ett eget liv. Här samlas allt från food trucks och diverse utställningar, till tangokurser och utomhusträning i grupp. Som boende på Surbrunnsgatan har du extremt kort gångavstånd till allt du behöver i livet och även det som bara sätter lite guldkant på tillvaron. Två riktigt bra mataffärer, oändligt många gym, designbutiker, bio, en skybar och icke att förglömma livet vid kajen. Det är här vid hamnen som Södra Älvstranden så sakteliga växer fram och ambitionen är att återkoppla älven till innerstaden och ge göteborgarna en av de mest spännande och trivsamma mötesplatserna i stan. Längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Som du hör finns här finns något för alla och för dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar.

Så det är alltså mitt i detta som Brf Surbrunnen stoltserar med ett välskött och tidsenligt hus. I bottenplan är den utsökta dumplingsrestaurangen Dubbel Dubbel belägen, så beställ på vägen hem och ta med maten en trappa upp! Föreningens gård är en omtyckt plats med trädäck med flera sittplatser, pergola och fina planteringar. Lägenheten är nyproducerad och färdigställdes i januari 2017. En okonventionell planlösning överraskar, materialvalen är stilrena och finishen imponerar. Helhetskänslan är felfri och fokus har varit att skapa ett hem med en lyxigare ton och en svitatmosfär. Förrådet till lägenheten ligger i källaren och är cirka 6 kvm stort.

Hall
+
Hallen erbjuder plats för avhängning direkt till vänster och tack vare en planlösning där du kommer direkt in i köket slösas inga dyrbara kvadratmeter på onödiga ytor. Invid entrén är golvet belagt med ett mörkt klinker som sedan övergår till en enstavig vitlackad askparkett.

Kök
+
Det vita köket är uppfört i en stilren och stram design som låter köket med dess detaljer tala för sig självt. Köksinredningen ligger i vinkel och kommer från välrenommerade HTH och erbjuder tillsammans med ett rymligt skafferi gott om förvaring. Bänkskivorna är i vit kompaktlaminat och vitvarorna är från Siemens. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, integrerad diskmaskin och en kolfilterfläkt. Invid köksfönstret ryms med enkelhet ett matbord för sex gäster och den djupa fönsternischen fungerar som en extra sittplats. Mellan kök och vardagsrum är det en trivsam och alldeles lagom öppenhet.

Vardagsrum
+
I vardagsrummet kan du njuta av ett fritt och fint läge med generöst ljusinsläpp från sydväst. Esperantoplatsen har utvecklats något enormt de senaste åren och är idag ett levande torg där du kan beskåda allt från tango och skejtare, till utställningar och pop up-butiker. Lite som att bo på första parkett till en egen liten stadsteater. Eftermiddagsljuset dansar in och i vardagsrummet ryms både soffa, fåtöljer och även ett matbord, välj vad som passar dig bäst!

Sovrum
+
Vägg i vägg med vardagsrummet ligger det mindre sovrummet som är cirka 7,5 kvadratmeter stort. Perfekt som både arbetsrum eller barnrum och förvaring erbjuds i två vita garderober. Fönstren ut mot gatan är ljudisolerade så lugnet är påtagligt.

Master bedroom
+
En inre hall leder vidare till master bedroom som mer påminner om en hotellsvit än ett vanligt sovrum. En walk through-closet med heltäckningsmatta ger alla förutsättningar för en bra förvaring och de generösa ytorna ger plats för både dubbelsäng och sängbord. Och varför inte en soffa att bara ta det lugnt i en stund innan dagen startar. Sovrummet har ett ostört läge mot föreningens innergård.

Badrum
+
Ett ypperligt disponerat badrum med alla bekvämligheter du behöver; kommod med ovanliggande handfat (Duravit), spegel, dusch med infällbara duschväggar, WC (Duravit) samt en tvättmaskin och torktumlare. Väggarna pryds av ett vitt rektangulärt kakel och på golvet ligger grå klinkerplattor. Spotlights i tak och golvvärme för maximal komfort (elburen).

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Ska du sälja din lägenhet i något av områdena vi jobbar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!