Nordhemsgatan 66 C, Linnéstaden

Välkommen till en drömlägenhet från förra sekelskiftet med ett suveränt läge på toppen av populära Nordhemsgatan. Omsorgsfullt och smakfullt renoverad, in i minsta detalj. Luftig genomgående planlösning med sovrum och kök mot den mysiga, grönskande innergården. Fungerande kakelugn och bygglov för balkong!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Nordhemsgatan 66 C
Upplåtelseform: bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 76 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021053)
Hiss: Hiss finns
Våning: 1 av 4

Välkommen till en exceptionellt vacker sekelskifteslägenhet, sjuttiosex omsorgsfullt renoverade kvadratmeter på toppen av attraktiva Nordhemsbacken. Belägen i en populär förening med människor som trivs och bor kvar under lång tid. På krönet är luften renare och den fina utsikten bidrar definitivt till ökad trivsel. Föreningen har precis fått bygglov för balkonger, vilket kan innefatta en framtida balkong med söderläge för denna bostad.

Lägenheten är belägen en halv trappa upp från innergården och en och halv våning upp från gatan i en välhållen sekelskiftesfastighet, en bra bit från stadens brus. En hel del är intakt sedan 1904 då huset byggdes, både invändigt och utvändigt. Planlösningen är ovanligt charmig med kök och sovrum mot gården, medan vardagsrum samt allrum vetter mot trappan på Övre Majorsgatan. Däremellan en möblerbar, praktisk hall, en mindre hall och i anslutning till denna ett helkaklat badrum med badkar. Den genomgående planlösningen med rejäla fönster åt två väderstreck, den ljusa färgskalan och det läget på Nordhemskrönet gör sammantaget att lägenheten upplevs som ljus.

Mycket av den ursprungliga charmen från förra sekelskiftet finns bevarad i form av 2,85 meters takhöjd, vackra tak med stilren stuckatur, takrosett, fina profilerade lister, djupa fönsternischer och spegeldörrar. I vardagsrummet finns en kakelugn som det eldas frekvent i under den kalla årstiden. För några år sedan lät föreningen byta alla fönster på fastigheten - de fula och undermåliga fönster som sattes in på 1980-talet åkte ut och ersattes av nya, moderna fast i gammal, tidstypiskt stil. Detta omfattande arbete har bidragit enormt till att återskapa fastighetens originalkaraktär. Dessutom är ljusinsläppet bättre i lägenheterna eftersom de nya fönstren är större.

Lägenheten totalrenoverades för några år sedan i stilren design. Det gamla köket slets ut och ersattes med ett nytt platsbyggt i modern stil 2010. Väggar, golv, dörrar och listverk målades vita 2013. Nya lister i gammal stil sattes in där det saknades. Även stuckaturförsedda taken fick sig en ordentlig uppfräschning. Badrummet fick nya ytskikt 2009 och ny inredning så sent som 2011. Resultatet är över förväntan. Det är bara att flytta in i denna omsorgsfullt renoverade sekelskifteslägenhet. Här mixas verkligen det bästa från förr med dagens komfort.

Hall
Det sägs att ett första intryck alltid är bestående. I detta fall kan man bara hålla med. Redan när man öppnat dörren och skymtat den vackra, stilrena hallen så känns det som att man har hittat hem. Hallen känns öppen och välkomnande med öppningar till flera rum i lägenheten. Utrymme finns för mindre möbel, t ex en byrå. Golvet i entrédelen är belagt med läckert helmatt klinker från Marrakech Design. Vidare ligger vitmålad parkett som fungerar väl ihop med fondväggen till höger. Tapeten från Cole & Son, "Lily" och ger den annars vita hallen karaktär. Väggar och golv är krispigt vita och nymålade 2013. Alldeles till vänster om entrén finns en praktisk platsbyggd garderob och lite längre in ytterligare en garderob. I taket sitter infällda spotlights, vilket ger ett skönt ljus i hallen.

Allrum/sovrum
Rakt fram från hallen ligger ett härligt ljust och behagligt rum som idag används som allrum, men som utan vidare kan fungera som sovrum eller matsal. Väggarna är nymålade i vitt 2013 förutom kortväggen som är tapetserad, även den tapeten från engelska Cole & Son, "Orchid". Tapeten ger en fin inramning runt det vackra fönstret och en fin kontrast till det vitmålade parkettgolvet. En Trompe-l'oeil tapet från Mr Perswall med motiv av pardörrar ger en illusion om ytterligare ett rum i fil. Profilerade lister och det vackra taket med dess stilrena stuckatur förhöjer det positiva intrycket ytterligare. I hörnet på vänster sida finns ett grundare dubbelskåp. En bred öppning med vackra pardörrar leder in till vardagsrummet.

Vardagsrum
I fil med allrummet, ett underbart rymligt och luftigt rum som inbjuder till samvaro med plats för både soffgrupp, tv-möbel och om så önskas en läshörna. I ena hörnet stoltserar en vacker fungerande kakelugn. Väggarna är nymålade i vitt, även golven i samma vita nyans som allrummet. Två rejäla fönster i söder erbjuder härligt ljusinsläpp från söder. De breda och djupa fönsternischerna fungerar perfekt som avställningsyta. Från detta rum kan den framtida balkongen nås då föreningen nyligen fått bygglov för balkong. Se planskiss. Balkongen enligt bygglov är ca 4 meter bred och 1,2 meter djup och kommer fungera som en förlängning av vardagsrummet den dagen den är på plats.

Kök
En bred öppning från hallen leder direkt in i köket, som totalrenoverades så sent som 2010, och som utgör en central plats i detta vackra hem. En plats där ägarna gärna tillbringar mycket tid och njuter av middagar i goda vänners lag. Ett personligt, platsbyggt kök med bra förvaringslösningar. Längs hela vänstersidan har ägarna låtit bygga skåp från golv till tak. Här ryms kyl/frys Whirlpool (2003), snyggt integrerad bakom de släta matta luckorna, samt en inbyggd Mikrovågsugn i rostfritt från Whirlpool (2010). På höger sida löper en längre arbetsbänk tillverkad av slitstark och exklusiv akrylsten med underskåp som försetts med luckor av mörkare valnötsfaner. Ovan den inbyggda ugnen och keramikhällen sitter en läcker kolfilterfläkt med vit glasfront, allt från Whirlpool (2010). Inbyggda dimbara spotlights samt hängande lampor ovan arbetsytan ger tillsammans ett väldigt behagligt ljus i köket. Framme vid det vackra fönstret finns plats för matbord med 4-6 matgäster. Under den varma årstiden har man från köket, och sovrummet en härlig utsikt över föreningens fina grönskande innergård. Dessutom har man en storslagen vy över Linnés takåsar och Skansen Kronan.

Badrum
I anslutning till den inre hallen och sovrummet ligger ett stilrent och funktionellt badrum som renoverades så sent som 2009. Helkaklade väggar i vit matt kakel och benvitt klinker på golvet med underliggande skön golvvärme. Badkar Ifö, wc-stol, spegel med infälld belysning, handfat med blandare samt vit kommod, allt från Gustavsberg -2011. Belysning i taket samt i spegeln ovan handfatet ger ett bra ljus.

Sovrum
Vägg i vägg med köket och mot den lugna innergården ligger ett vilsamt och ombonat sovrum med plats för både dubbelsäng, och en mindre möbel, typ en byrå eller en mindre fåtölj samt fyra grunda garderober. En smidig skjutdörr, inbyggd i väggen, spar yta och stänger effektivt ut eventuellt ljud från andra delar av lägenheten. Väggarna är vita med ett nyare vitmålat parkettgolv (som även återfinns i hallen och köket). Ett högt fönsterparti bjuder in ljuset och den vackra gården utanför. Här sover man gott, med fågelkvitter på morgonkvisten, helt fritt från störande trafik.

Accepterat pris
Föreningens prunkande, vackra innergård utanför
Kakelugnen är ett smycke i sig och används flitigt
Generös takhöjd, stuckatur och fina listverk
Höga fönster mot söder bjuder in ljuset
Två luftiga och vackra rum i fil
Från vardagsrummet kan den framtida balkongen nås
En Trompe-l'oeil tapet från Mr Perswall
Klassiska pardörrar på fräck skjutskena
Detta rum kan användas som arbetsrum eller sovrum
Väggar, golv och listverk målades 2013
Från hallen når man alla rum i lägenheten
Planskiss
Köket ligger öppet mot hallen och renoverat 2010
Platsbyggt med luckor av av mörk valnöt
Vitvarorna är snyggt inbyggda eller integrerade
Vitt och elegant i vinkel...
...med plats för flera matgäster runt matbordet
Rofyllt sovrum in mot lugn innergård
Från sovrummet har du en härlig vy över Linné
Plats för dubbelsäng och fyra grunda garderober
Badrummet i vitt från 2009 med badkar & golvvärme
Spegel, kommod, handfat och blandare från 2011
Infällda spotlights ger ett fint ljus i hallen
I hallen ligger klinker från Marrakech Design
Här samsas utemöbler med grill, sandlåda mm
Innergården är högt belägen med härlig vy
Putsad gårdsfasad med vackra fönster
De boende kan även använda grannens terrass
Fin tidstypisk port mot Nordhemsgatan
Ett suveränt läge på toppen av Nordhemsberget
Ta trappan ner till Linnégatan där allt händer
Bo mitt i populära Linné
Här är det inte långt till bra restauranger...
...trivsamma pubar...
...och gemytliga caféer
Närhet till Botaniska Trädgården...
...och omtyckta Slottsskogen
Besök gärna Alvhem Mäkleri & Interiör