Nordhemsgatan 67 B

Välkommen till en ytterst välplanerad lägenhet med gott om förvaringsutrymmen. Varsamt & stilfullt har den renoverats. Fina originaldetaljer så som plankgolv, takrosett listverk mm. Öppen planlösning & rymlig takhöjd. Stort sovrum väl avskilt. Välskött Brf, bredband ingår i avgiften.


Nordhemsgatan 67 B

Bostadsrätt

2 + kök

47kvm

3008 kr/mån

1 av 4 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

3 190 000 kr

Andelstal: 2.35% Lägenhetsnr: 1001/9-396-2- lgh nr 6708 Driftkostnader: 5000 kr/år varav El: 3000 kr / Försäkring: 2000 kr /

Rum för rum

Allmänt
+
Här får ni perfekt planerade kvadratmetrar och känslan är mycket större än de 47 kvm som står angivet. Kom hit och upplev, du kommer att bli förvånad! Extremt välplanerad med samma funktioner som du har i en tvåa som är 20 kvm större. Skulle till och med säga att du här har mer förvaring. Här erbjuds en oerhört charmig sekelskifteslägenhet belägen på en av de mest eftertraktade adresserna i Göteborg. Denna drömtvåa ligger lugnt och skönt belägen mot föreningens välskötta innergård.
Lägenheten är mycket väldisponerad och dess öppna planlösning i kombination med den väl tilltagna takhöjden samt de stora fönsterpartierna gör att lägenhetens alla kvadratmeter känns väl nyttjade. Allt är i mycket gott skick, det är bara att packa upp flyttkartongerna och börja leva och bo.
Tidigare var det en vägg mellan köket och vardagsrummet som togs ner för att skapa en socialare och mer öppen planlösning, resultatet är riktigt bra. Det är som gjort för att ha vänner över för umgänge.
Sovrummet ligger lugnt och väl avskilt från de sociala delarna av lägenheten, det är mycket väldisponerat med mycket förvaring.

Utanför porten finns det mesta! Perfekt placerad i Nordhemsbacken, lagom högt upp i backen för att få lugnet men inte så högt upp så man blir andfådd av backen. Femtio meter ner korsar Nordenskiöldsgatan, här finner du en välsorterad matbutik med en bra delikatessavdelning. Mitt emot har du en ekologisk butik dit halva Göteborg vallfärdar för att köpa närproducerat och ekologiskt. Fyra av stans bästa italienska restauranger ligger på samma gata och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste.
Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger det vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.

Sedan föreningen tog över fastigheten 2008 har många stora renoveringar klarats av och de boende kan numera stoltsera med ett vackert och välmående sekelskifteshus. Att huset dessutom ligger mitt i den berömda Nordhemsbacken, Linnéstadens egna "San Francisco", är knappast en nackdel! Väl innanför den tunga röda träporten, som tystar sorlet från gatan, välkomnas du av en prydlig innergård i etage. Här finns plats för både cykelförvaring och trivsamma grillkvällar. Ryktet säger även att ett av områdets bästa plommonträd växer här, det ger frukt varje jämnt år, så om några månader kan ni plocka. Styr stegen tvärs över innergården och öppna porten till uppgång B. Trapphuset som möter dig döljer spår från förra sekelskiftet i form av rustika trappor av mörk sten. Samtliga trapphus har genomgått en varsam renovering i tidstypisk stil. På första våningen finns nu denna välplanerade sekelskiftestvåa. Läget mot innergården ger ett lugnt boende mitt i livliga Linné.

Till lägenheten hör ett vindsförråd (ca 4 kvm).

Hall
+
Hallen som möter dig har vitmålade väggar, högt i tak och infällda spotlights. På golvet ligger det vitmålat brädgolv som är genomgående för hela lägenheten.

Badrum
+
Badrummet finner du direkt till vänster i hallen. Rummet är rymligt och inrett med dusch, wc-stol, vitt handfat med stor plan spegel ovanför samt bra förvaring i form av två väggfasta skåp. På golvet ligger mörkgrå klinker och väggarna är kaklade i vitt.

Kök
+
Köket renoverades någon gång runt 2009. Stilen som valdes är klassisk med vita handtagslösa luckor och mörk träbänkskiva. Vitvarorna består av diskmaskin, häll, ugn och kolfilterfläkt. En köksö blir det naturliga köksbordet, här under ligger kylen (med frysfack) integrerad, samt lite mer extra förvaring. Utanför fönstret finns sittgrupp, perfekt när våren börjar komma.

Vardagsrum
+
Kök & vardagsrum flyter ihop i ett och ger en riktigt öppen och härlig känsla. Rymlig takhöjd med en diskret stuckatur och vacker takrosett. De stora och många fönsterna med djupa fönsternischer dominerar detta rum.

Sovrum
+
Längst in i lägenheten ligger ett stort sovrum. Även här ligger fina vitmålade plank på golvet och väggarna är målade i en bruten färg vilket lyfter fram snickerierna. Här inne ryms en dubbelsäng, sängbord samt arbetsplats och byrå. Hela sex garderober upptar den vänstra väggen och ger gott om plats för alla kläder. Två fönster ger ett fint ljusinsläpp.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Förening

Brf Smugglaren 2003

Brf Smugglaren 2003 är en aktiv och mycket trivsam förening med många engagerade eldsjälar bland de boende. Föreningens stadgar registrerades 2003 och 2008 förvärvade de fastigheterna Olivedal 7:5 och 7:6. Husen byggdes under 1904 och 1907 och är två sammanbyggda flerbostadshus i fyra våningar med delvis inredd vind. I markplan finns tre stycken lokaler som samtliga är uthyrda. Lokalerna hyrs av en massör, en kaffegrossist och en städfirma. Byggnadernas totala yta uppgår till 2 422 kvm, varav 2 283 kvm är bostadsyta och 139 kvm lokalyta. Bostadsytan fördelas på 35 lägenheter, varav 2 stycken är hyresrätter och resterande 33 lägenheter är bostadsrätter. De flesta lägenheterna är tvåor men här finns alltifrån små ettor till stora femmor.

Ekonomi
Lokalerna och hyresrätterna står för ca 23 % av föreningens totala intäkter. Den dag de två hyresrätterna, den ena är en 5:a och den andra är en 2:a, ombildas och säljs kommer detta naturligtvis att stärka ekonomin ytterligare. Taxeringsvärdet uppgår till ca 30,6 miljoner kr varav ca 19,2 miljoner kr avser byggnad och ca 11,4 miljoner kr avser mark. Föreningens långfristiga skulder uppgår till ca 22,6 miljoner kr, fördelade på 4 st lån varav ett är bundet och tre löper med rörlig ränta. Ett av dessa tre var tidigare bundna vilket gjort att man fått ner räntekostnaden avsevärt.
Man höjde avgiften nu vid årsskiftet med 2% för att få ett ytterligare bättre kassaflöde för att kunna amortera ner mer på föreningens lån.
Utförda reparationer
Fastigheterna genomgick ROT-renovering 1978-1979 då bl a avloppsstammar, kök, badrum och fönster renoverades. I samband med föreningens köp av husen upprättades en 10-årig underhållsplan.
Efter ombildningen 2008 så har omfattande renoveringar gjorts:

- Nytt tak
- Dränering av framsida ut mot Nordhemsgatan
- Dränering och stenläggning (mark, murar och trappa) av baksida
- Tilläggsisolering av hela fasaden
- Ny fasadbelysning inkl belysning utanför entréportar
- Renovering samt plåtinklädnad av samtliga skorstenar
- Renovering av fönster
- Automatiska dörröppnare till entréportarna
- Målning av alla entrédörrar (färdigställdes under våren 2010)
- Renovering trapphus Nordhemsgatan 67
- Injustering av värmesystem
-Renovering av gården nere på nr 67

Efter flera år av omfattande renoveringsarbete anses fastigheterna vara i mycket gott skick. Det som har gjorts senast är ett nytt digitalt bokningssystem för tvättstugan, samt trapphusen på nr 65.

Kommande reparationer
Föreningen följer en underhållsplan. Man har varit aktiv i föreningen över att se över de lokaler man har och försöka bygga om till lägenheter för att få in mer kapital. Det finns även en del av vinden som man skulle kunna förädla och eventuellt säljas ut.


Övrigt
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. Den tekniska förvaltningen sköts av Hagwalls Fastighetsservice AB. Medlemmarna sköter dock trappstädningen i egen regi. Gå gärna in på föreningens egna hemsida smugglaren2003.se.

I källaren på Nordhemsgatan 65 C ligger föreningens gemensamma tvättstuga. Välutrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, en centrifug, två torkrum samt en kallmangel. Bokning av tvättstugan görs via nätet.

Cykelförvaring under tak finns inne på gården på Nordhemsgatan 67. I markplan i uppgång 65 B finns ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum.

Boendeparkering gäller i området, för mer information se; www.goteborg.se/trafikkontoret

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1904-1907

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: kWh/m2 enligt energideklaration utförd 1970-01-01 00:00

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!