Nordhemsgatan 66 A

Fantastik välplanerad sekelskiftes 3,5a, med tre möjliga sovrum. Vackra originaldetaljer bevarade i form av brädgolv, stuckatur, höga fotlister och spegeldörrar. Välbevarat hus med underbar grönskande innergård med vacker utsikt, helt skyddad och unik! Badrum och gästtoalett. Tidigare bygglov för balkong. Våning 1.


Nordhemsgatan 66 A

Bostadsrätt

3.5 + kök

87kvm

5045 kr/mån

1 av 4

Enligt överenskommelse

4 500 000 kr

Andelstal: 6.24% Lägenhetsnr: 1001 Driftkostnader: 4500 kr/år varav El: 2500 kr / Försäkring: 2000 kr / Personer i hushåll: 2

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till en ljus sekelskifteslägenhet med extremt välplanerade kvadratmeter och möjlighet till tre bra sovrum. Lägenheten är belägen på våning 1, men känslan att man är långt ner infinner sig inte då huset ligger på toppen av kullen med utsikt över Linnéstaden. Ovanligt välhållen sekelskiftesfastighet med fint läge, högt ovanför stadens brus. Mycket är intakt sedan 1904 då huset färdigställdes, både invändigt och utvändigt. Den genomgående planlösningen med fönster åt två väderstreck gör att ljuset flödar in. Tre rum i fil mot Nordhemsgatan och kök och sovrum in mot gården.
Den ursprungliga charmen från förra sekelskiftet finns bevarad i form ca tre meter i takhöjd, vackra tak med fin stuckatur, profilerade lister, djupa fönsternischer, spegeldörrar och originalbrädgolv. Föreningen har varsamt renoverat och restaurerat fastigheten. För några år sen byttes alla fönster mot nya i gammaldags stil. Finaste fönstren på hela Nordhemsgatan.

Utanför porten finns det mesta. Antingen kan du ta trapporna ner och då hamnar du mitt på Linnégatan eller så följer du backen ner till Nordenskiöldsgatan. Där finner du en välsorterad matbutik med en bra delikatessavdelning. Mitt emot har du en ekologisk butik dit halva Göteborg vallfärdar för att köpa närproducerat och ekologiskt. Fyra av stans bästa italienska restauranger ligger på samma gata och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste. Lite högre upp på gatan ligger prisbelönta Björk & Bambu med mat från det Asiatiska köket. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta, som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.

Bostadsrättsföreningen Nordhemskrönet är en populär förening där människor trivs och bor kvar under lång tid. Föreningen har en otroligt fin innergård med härlig vy över staden.

Entré/Hall:
+
Efter att ha passerat den fina porten och förbi den kullerstensförsedda gången möts du av föreningens charmiga innergård med utsikt över staden. Trapphuset till vänster tar dig upp till lägenheten. Golvet utgörs av rustika plank. Avhängning finns direkt till vänster och längre fram finns en garderob. Hallen utgör navet i lägenheten och leder vidare till lägenhetens alla rum.

Kök:
+
Till vänster om hallen öppnar köket upp sig. Här finns plats för ett matbord med fyra platser.
Köket kommer från HTH och har mycket förvaring och bra arbetsytor.
Ett stort fönsterparti mot öster släpper in ljuset och ger en underbar vy bort mot Skansen Kronan och Linnés röda takåsar. Närkontakten med gården är påtaglig.

Vardagsrum:
+
Ett rum med bevarade detaljer såsom generös takhöjd, stuckatur, takrosett och höga fotlister. En gång i tiden stod här en kakelugn, idag finns det ingen men rökkanalen finns kvar om man skulle vilja installera en ny. Vitmålade väggar och fina brädgolv.
Två rejäla fönster med överljus vetter mot väster och ger ljuset fritt spelrum. Här finns gott om plats för stora soffan, fåtöljen, bokhyllorna, tv:n och kanske ett skrivbord eller matsalsbord för de stora middagarna.

Sovrum:
+
Knäpptyst läge mot innergården med plats för dubbelsäng. Förvaring får du i form av en rejäl skjutdörrsgarderob. Det finns sedan tidigare bygglov för balkong härifrån.

Sovrum:
+
I fil med vardagsrummet ligger det andra sovrummet. Fullt möjligt att få in en dubbelsäng om man önskar det.

Långsmalt rum med många möjligheter. Fin stuckatur och takrosett finns här. Även detta rum vetter mot Nordhemsgatan.

Badrum:
+
Helkaklat badrum med golvvärme. Här finns dusch med vikväggar, toalett, handfat med kommodskåp samt ett högskåp. Utrymmesmässigt kan man få plats med en tvättmaskin.

Gästtoalett:
+
Direkt från hallen når man gästtoaletten med wc och handfat.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Förening

Brf Nordhemskrönet

Välkommen till toppen av Nordhemskrönet och en mycket eftertraktad fastighet. Här uppe är trafiken begränsad och utsikten bättre. Bostadsrättsföreningen Nordhemskrönet är en gemytlig förening som lever och andas stort engagemang i alla led. Intresset och engagemanget för fastigheten är exceptionellt, huset hålls i ett fantastiskt skick, man ser långsiktigt på allt som görs och sätter kvalité före kvantitet.
Föreningen förvärvade fastigheten redan 1992 och består idag av 18 lägenheter, samtliga bostadsrätter (1 422 kvm boyta). I fastigheten finns det tre trapphus A, B och C - någon hiss finns ej i huset. Man trivs i huset och det är låg omsättning på lägenheterna, majoritet av lägenheterna är treor men det finns även några fyror och tvåor.

Föreningens ekonomi
Föreningen anses ha en stabil ekonomi. Trots stora investeringar i fastigheten under senare år uppgår de långfristiga skulderna till ca 6 000kr/kvm boarea, vilket ligger runt snittbelåningen i Göteborg. Styrelsen uppskattar kostnadsökningar på ca 2 % per år och därmed kommer framtida avgiftshöjningar att ligga ungefär i samma storleksordning vilket innebär att man kommer att justera avgiften 2017 med 2%. Föreningen kommer troligtvis att sälja av en mindre del av vinden till en lägenhet (målsättningen är att det ska bli klart under året). På så sätt får man in ett visst kapital vid försäljningen, samt ökad avgiftsintäkt varje månad. Dessutom får föreningen en större lägenhet där man kan bo under längre tid. Vinden är oisolerad vilket också kommer att göra att man får mindre spill av värme. I dagsläget finns ingen plan på att sälja av hela vinden, men det finns givetvis en enorm potential om det skulle ske.

Gjorda renoveringar
En omfattande ROT-renovering utfördes ca 1981 då bland annat el och vattenstammar byttes ut. Fastigheten hålls i mycket gott skick, ser man tillbaka de senaste åren så har det hänt mycket. Under 2015 så lät man installera fiber till samtliga lägenheter (ingår i avgiften). Under 2014 så dränerade man om mot innergården. Balkonger byggdes både mot gården och ut mot gatan, något som respektive lägenhetsinnehavare själv bekostade. Husets stammar har både filmats och spolats kontinuerligt. Fasaderna är i gott skick och byte av samtliga fönster till nya moderna i gammal stil har gjorts, fönstren är det klart finaste på hela Nordhemsgatan.
Se årsredovisningen för mindre renoveringar och förbättringar som gjorts. Huset står stadigt på berg.

Kommande renoveringar
Fastigheten är i gott skick men det kommer alltid att behövas göras underhåll för att hålla fastigheten i det skicket. Taket kommer behövas ses över om 5-7 år. Föreningen håller på att ta fram en underhållsplan

Föreningen har SBC som förvaltare. Trappstädning sköts av externt företag. Gemensamma städdagar två gånger per år. Föreningen äger marken som fastigheten står på.
Till lägenheten medföljer två stora förråd, ett i källaren och ett på vinden.

På föreningens gemensamma renoverade innergård är det lätt att trivas. Med ett avskilt lugnt läge, lummiga gröna ytor och fin gatsten är det naturligt att samlas på gården. Det finns något för både stor och liten. Grilla, sitta ner och läsa en bok eller för de yngre, leka och umgås i sandlådan. Det råder en familjär stämning både på gården och inomhus. Frånvaron av hiss i huset gör att man träffas i trapphus och på gården i större utsträckning, vilket naturligtvis bidrar till den goda stämningen. På gården finns även plats för cyklar samt ett mindre soprum med källsortering. Planteringar och växter sköts med varsam hand av trädgårdsgruppen som säkerställer att växterna frodas under de olika årstiderna.

I källaren finns föreningens lättbokade tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt två torkskåp.

Boendeparkering gäller i området, M4 kostar 635 kr/mån. På Nordhemsskolan kan man teckna två olika typer av parkeringskort, antingen "dagkort", vardagar 8-17, 840 kr/mån. Eller "Nattkort", vardagar 17-08 + helger, 300 kr/mån.
Möjlighet finns även till parkeringsplats i närliggande garage, där kostar en plats 800-1000 kr (extern kö).

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1904

Ventilation: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: Ingen deklaration har utförts