Nordhemsgatan 31 C

Perfekt planerad minitvåa i knäpptyst gårdsläge i vackert sekelskifteshus anno 1910. Genomgående vitmålade brädgolv, nära 3 meter till tak och hela 4 fönster på rad. Kök och vardagsrum i öppen planlösning, separat sovrum med plats för dubbelsäng och möblerbar hall med platsbyggd förvaring. Bredband ingår i avgiften.


Nordhemsgatan 31 C

Bostadsrätt

2 + kök

42kvm

2427 kr/mån

2 av 4 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

2 975 000 kr

Andelstal: 3% Lägenhetsnr: 00014 Driftkostnader: 3600 kr/år varav El: 2400 kr / Försäkring: 1200 kr / Personer i hushåll: 3

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Som parallellgata till omtyckta Linnégatan bjuder Nordhemsgatan på ett avskilt och lugnt läge mitt i stadspulsen. Alldeles utanför porten finns ett stort utbud av restauranger, uteserveringar, små butiker och kaffebarer samtidigt som grönskan i Slottsskogen breder ut sig en kort promenad bort. I närliggande Saluhallen erbjuds säsongsbetonad mat och välsmakande luncher från världens alla hörn och längs med Långgatorna finns Linnés nyare restaurangstråk med charmiga Långgårdarna som samlingspunkt.

I kvarteret mellan Plantagegatan och Prinsgatan, i ett välhållet hus från förra sekelskiftet, finns nu denna charmiga och ytterst kvadratsmarta tvåa om 42 kvadratmeter i knäpptyst gårdsläge. Lägenheten huserar ensam på våningsplanet en trappa upp och här finns gott om bevarade sekelskiftesattribut i form av framtagna brädgolv, vackra gjutjärnselement samt en takhöjd om nära 3 meter. Varje kvadratmeter nyttjas optimalt där vinklar och vrår har blivit smarta lösningar för förvaring, sömn, TV-hörna och arbetsplats. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger dessutom en flexibel möblering med plats för stora middagar och umgänge. Hela fyra fönster ger ett härligt ljusinsläpp. I avgiften ingår både kabel-TV och fiber från Bredbandsbolaget.

Till lägenheten hör ett förråd beläget i källaren. I lägenhetsförteckningen är lägenheten registrerad som en etta.

Hall
+
Hallen är ovanligt rymlig och har dessutom ett fönster in mot gården. Här erbjuds gott om plats för avhängning samt bra med förvaring tack vare platsbyggda skjutdörrsgarderober längs med väggen till höger. Framme vid fönstret ges även utrymme för en arbetsplats.

Vardagsrum
+
Detta är ett rum med många funktioner inbyggt på relativt liten yta. Här erbjuds en stor matplats i anslutning till köket, där upp till 12 personer kan dinera samtidigt, gott om plats för en rejäl soffa samt smart platsbyggd förvaring. Allt går i vitt - brädgolvet i original, väggarna och taket. De två stora fönstren ger rikligt med naturligt ljus.

Kök
+
Smakfullt kök från 2008 i öppen planlösning med vardagsrummet och matplatsen. Här vill man gärna bjuda in till fest då alla blir involverade i matlagningen. Vita, klassiska ramluckor och arbetsytor i mörkbetsad massiv ek. Ovanför bänkskivan sitter en ljus mosaik och allt är bra upplyst med hjälp av infälld belysning under överskåpen. Köket är utrustat med inbyggnadsugn samt glaskeramikhäll (Elektrolux), fläktkåpa (Bosch), mikrovågsugn (Whirlpool) och kyl/frys (Bosch -14) - samtliga i rostfritt utförande.

Sovrum
+
Dubbla spegeldörrarna leder in i sovrummet och ger möjlighet till avskildhet. Det stora fönstret släpper in ljuset och läget mot den slutna innergården gör att man gärna lämnar det lite på glänt under varma sommarnätter. Som resten av lägenheten går allt i vitt - väggar, tak och det ljuvliga brädgolvet. Rummets oregelbundna form ger karaktär. Här får man plats med en dubbelsäng samt garderob och/eller byrå.

Badrum
+
Stort helkaklat badrum i äldre, men fräscht skick. För den som önskar finns utrymme till att installera både tvättmaskin och badkar. Kaklade väggar i vitt och en ljusblå våtrumsmatta på golvet. Längs vänstra väggen finns bra förvaringsmöjligheter i rymliga skåp och ovanför handfatet finns ett spegelskåp för ytterligare förvaring. Duschhörna med vikbara glasväggar.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Förening

Brf Nordhemsgatan 31

Brf Nordhemsgatan 31 är en relativt liten och välskött förening som förvärvade fastigheten Olivedal 2:8 år 2002. Byggnaden som uppfördes 1910 i jugendstil består av totalt 19 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och en hyreslokal om 30 kvadratmeter. Bostadsrättsytan om 1 481 kvadratmeter fördelas på 5 st ettor, 5 st tvåor, 5 st treor och 4 st fyror, vilket ger en bra sammansättning av boende i huset.

Föreningens ekonomi
Föreningen sålde under 2015 en hyreslägenhet och intäkterna från den har främst gått till takrenoveringen som genomfördes under 2016. Föreningens lån uppgår till ca 9,4 mkr, vilket motsvarar ca 6 600 kr/kvadratmeter bostadsrättsyta. Hyreslokalen ger löpande intäkter till föreningen och står för ca 4 % av de totala intäkterna. I dagsläget är inga avgiftsförändringar beslutade (avstämt med styrelsen 7/2-18). I avgiften ingår förutom värme, vatten och kabel-TV, även fiber från Bredbandsbolaget samt IP-telefoni.

Gjorda renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till år 2044. Under 2016 genomfördes en takrenovering. I samband med denna har man även sett över fönstren och balkongerna. Under 2015/2014 har man bl.a kalibrerat värmen i radiatorerna och bytt ut spillvattenbrunnen på gården. Under 2012 målades fönstren och balkongdörrarna mot gatan. Under 2011 har takarbeten utförts samt yttervägg och murstockar har renoverats i fastigheten. 2010 förbättrades ventilationen efter genomförd OVK-besiktning. Under 2007 har föreningen gjort många åtgärder i fastigheten, bl.a stamspolning, ny entréport och byte av en stam i uppgång A. ROT-renovering gjordes 1976. I föreningens årsredovisning finns en utförlig förteckning över utfört underhåll.

Kommande renoveringar
Närmast på tur står en trapphusrenovering i uppgång B och C, och denna kommer troligtvis genomföras under slutet av 2018. Framöver planerar man även att se över förråden i källaren, men i dagsläget har man inte beslutat om tidsplan för detta. Fastigheten står på berg så det är inga problem med sättningar.

Övrigt
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Föreningen äger sin mark och påverkas därmed inte av tomträttsavgift. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgiften betalas av köparen.

Bredbandet (100/10 mbit från Bredbandsbolaget) och IP telefoni, ingår i avgiften, liksom grundutbud på kabel-TV.

Föreningens medlemmar delar den lilla gemensamma innergården. Om våren och sommaren finns här utemöbler och grill att njuta av.

Soprum med källsortering ligger på gården.

Den gemensamma tvättstugan ligger med ingång från B-uppgången. Två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

I området gäller boendeparkering (område M som täcker in stora delar av innerstan) till en kostnad om 635 kr/månad.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1910

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 128 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-10-30 00:00

Ska du sälja din lägenhet i något av områdena vi jobbar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!