Kungshöjdsgatan 9

I vackert och välskött sekelskifteshus, erbjuds nu en ytterst väldisponerad 3,5:a. Tidsenliga detaljer som stuckatur, brädgolv och kakelugn (ej i bruk) smyckar rummen. Två stora rum i fil mot öster och sovrum, kammare, kök och balkong mot väster och rofyllt gård. Välskött förening med goda faciliteter. Vån 2/4, ej hiss.


Kungshöjdsgatan 9

Bostadsrätt

3.5 + Kök

90kvm

4621 kr/mån

2 av 4 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

4 995 000 kr

Andelstal: 4.06% Lägenhetsnr: 00914 (1102) Driftkostnader: 8000 kr/år varav El: 6000 kr / Försäkring: 2000 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
I den anrika stadsdelen Kungshöjd, med dess vackra stenfastigheter som vittnar om svunna tider och välbevarad historik har vi nu nöjet att presentera Kungshöjdsgatan 9. Föreningen köpte fastigheten för hela 26 år sedan och ni välkomnas till en förening med stabil ekonomi och ett välskötta sekelskifteshus. Innergården genomsyras av ett välkommet lugn och sommartid grönskar gården med blomstrande planteringar och prydliga rabatter. Läget högt upp på Kungshöjdsgatan är perfekt. Tyst och lugnt, samtidigt som Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort. Det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa historiska kvarter och området runtom har utvecklats något enormt de senaste åren. Mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. Längs muren utanför Piccolino varvas en snabb espresso med lunch på stående fot, behöver du något mer mättande så bjuder Magasinsgatan på ett rikt utbud av restauranger och populära foodtrucks och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. För dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar och vill du bara ha en lugn stund så kila ner till hamnen och njut av doften av hav och lite båttrafik.

Och nu tillbaka till Kungshöjdsgatan 9 och Brf Höjdena. Genom en tung träport leds du in till den lugna innegården, de rustika huskropparna ger en skyddad atmosfär åt de boende och bredden mellan fastigheterna tillåter solen att hitta sin väg in. På våren och sommaren blomstrar gården tack vare sina prydliga rabatter och planteringar. Två lätta trappor upp i huset finner ni denna luftiga 3,5:a om 90 härliga kvadratmeter. Med stående takhöjd, välbevarade detaljer som höga fotlister, djupa fönsternischer, stuckatur och en mycket ståtlig kakelugn samt ett genuint brädgolv gör att detta hem vittnar om tider från förr. Högst upp i samma trapphuset nås förrådet om cirka 8 kvadrat.

Hall:
+
Två pampiga pardörrar med glas i originalutförande välkomnar en in i lägenhetens hall och här erbjuds gott om plats för avhängning. Brädgolvet slipades och lackades 2016 och löper vidare in i samtliga rum.

Två rum i fil:
+
Mot Kungshöjdsgatan och öster ligger två fina rum i fil som båda bjuder på generös takhöjd och fina sekelskiftesdetaljer så som höga fotlister, fin stuckatur, takrosett, djupa fönsternischer och en kakelugn (ej i bruk). Rummen imponerar med sina väl tilltagna ytor och de passar lika bra som vardagsrum och matsal som vardagsrum och huvudsovrum.

Serveringsgång och badrum:
+
Serveringsgången binder samman alla rum och erbjuder gott om förvaring i flertalet serveringsskåp. Badrum nås från serveringsgången och badrummet renoverades år 2000. Litet men väldisponerat med handfat, spegelskåp, WC och badkar.

Sovrum och balkong:
+
Mot den mysiga innergården och väster ligger huvudsovrummet, tyst och rofyllt. Genom de helglasade balkongdörrarna blickar ni ut över den prunkande innergården och balkongen som uppfördes 2012. Sydvästläget ger skön eftermiddagssol under sommaren och balkongen har ett vindskyddat läge. I sovrummet finns en platsbyggd förvaringsenhet i tidsenlig stil.

Kammare:
+
Mellan sovrum och kök ligger kammaren som är perfekt som gästrum, arbetsrum eller barnrum.

Kök:
+
Köket renoverades i sin helhet 2008 och är inrett med en klassisk köksinredning i vitt. Köket är utrustat med ; kyl/frys (ElektroHelius), spis med induktionshäll (Whirlpool), micro (Whirpool) och diskmaskin (Whirlpool).

Förening

Brf Höjdena

Bostadsrättsföreningen Höjdena köpte fastigheten för 25 år sedan i oktober 1991. Det är en mysig och levande förening med många eldsjälar. Detta syns inte bara i den välskötta ekonomin utan också på alla gemensamhetslokaler och fina innergårdar. Föreningen äger tre fastigheter med adresserna Kungshöjdsgatan 4, 6 och 9 och innefattar totalt 32 lägenheter, varav 31 lägenheter är med bostadsrätt och en lägenhet med hyresrätt, samt sex lokaler med hyresrätt. Den sammanlagda bostadsrättsytan uppgår till 2 213 kvm, hyresrätten utgör 67 kvm och lokalernas yta utgör 261 kvm.

Genomförda renoveringar
I stort sett alla stora renoveringar är gjorda på husen och fastigheterna är i gott skick. Husen har aldrig varit utsatta för någon s.k. rot-renovering, detta innebär att många av lägenheterna har behållit sin charm med kakelugnar, stuckaturer, spegeldörrar med mera. Föreningen upprättade 1993 en långsiktig underhållsplan med hjälp av konsult från SBC och under 2008 reviderades den. Underhållsplanen ligger till grund för planerade underhållsarbeten.

Mellan 2011-2012 genomförde föreningen en stor renovering. Fasaderna på nr 4 och 6 renoverades och samtliga fönster byttes ut till nya välisolerade fönster i tidstypiska kulörer. En dränering utfördes på nr 4 och 6 och källare, soprum, fjärrvärmerum och hyreslägenheten renoverades. Samtidigt uppfördes nya balkonger mot innergårdarna, detta på bekostnad av berörda lägenhetsinnehavare så föreningens ekonomi belastades ej. År 2010 såg man över ventilationen i källarlokalen och tvättstugan på nr 4 och 6 och en affärslokal på nr 4 och en källarlokal på nr 9 renoverades.
År 2009 kläddes skorstenarna in och år 2007 installerades snörasskydd på nr 4 och 6.Under 2004 renoverades taken, skorstenarna och portarna och gemensamhetslokalen på vinden byggdes. På 90-talet renoverades bland annat gårdsfasaden på nr 9 och innergårdarna iordningställdes

Kommande renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2028. Närliggande planerade renoveringar är att genomföra stambyte och relining. PÅ Kungshöjdsgatan 4 kommer stambyte genomföras och på nummer 6 och 9 blir det troligtvis relining. Definitivt beslut kommer troligtvis under hösten.

Ekonomi
Brf Höjdena är en mycket stabil förening och välskött förening. Fem av föreningens sex lokaler är uthyrda, den som ej är uthyrd används som gästlägenhet. Lokalintäkterna står för ca 25 % av föreningens totala intäkter. De långfristiga skulderna uppgår idag till ca 9 060 000 kr, vilket ger en belåning om ca 4 093 kr/kvm/lägenhetsyta. Hyresrätten som är kvar är en dold tillgång som inte framkommer i balansräkningen och kan någon gång framöver ombildas till en bostadsrätt och säljas. Föreningen kommer ta upp nya lån till kommande stambyte/relining och avgifterna kommer troligtvis att höjas. Budget för renoveringen och kommande avgiftsjustering kommer tas upp under vintern 18.

Övrigt
Teknisk förvaltning sköts i egen regi. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade genom Länsförsäkringar. Föreningen ger alltid p.g.a. egen praxis tillstånd för ett års andrahandsuthyrning, oavsett orsak. Föreningen erbjuder ett stort utbud av gemensamhetslokaler vilket är unikt för de boende. Vinden på nr 6 har en fin festlokal med synliga takbjälkar, inbyggda spotlights och komplett kök. Här finns långbord och stolar att duka upp för minst 30 personer. Pingisbord, bordshockey och motionscykel finns. Sittmöbler framför projektor med storbildsskärm och stereoanläggning. I anslutning till detta finns en relaxavdelning med bastu med utgång till terrass med en hänförande utsikt. Föreningen har en källarlokal som är populär bland ungdomarna i föreningen, där de brukar spela tv-spel, plugga samt att styrelsen brukar ha sina möten där. Utöver detta finns en snickarbod med möjlighet att låna verktyg m.m. Som om detta inte vore nog har föreningen också en gästlägenhet utrustad med dubbelsäng och ett par extrasängar. Helt gratis att utnyttja och bra när gäster är på besök. Föreningen har två renoverade tvättstugor med två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp och en mangel. En tvättstuga ligger vid 4:ans gårdsplan och en i 9:ans trappuppgång. Här är det lätt att få tvättider. Fastigheten är ansluten till bredband, kabel-tv och telefon via Com Hem. De boende sköter trappstädning efter städschema. Parkering på närliggande gator genom boendekort C4, för mer info se www.trafikkontoret.goteborg.se.

Innanför porten på nr 9 döljs en vackert stenlagd innergård med prydliga planteringar och grönskande buskage. Sommartid finns här sittmöbler och grillmöjligheter. Cyklar parkeras under tak i det lilla gårdshuset. Föreningen har två gemensamma tvättstugor, den ena är bekvämt belägen i källaren på nr 9. Den är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare samt ett torkskåp. I källarplan på nr 9 finns även ett gemensamt samlingsrum utrustat med pentry, matbord och sittgrupper.

Till lägenheten följer ett vindsförråd, beläget högst upp i samma trapphus. Förrådet är drygt 10 kvm stort (5,9 m * 1,8 m). Boendeparkering gäller i området (beteckning C) och kostar ca 635 kr per månad. Ansökan sker hos trafikkontoret. Basutbud av tv-kanaler ingår i avgiften från Com Hem. Bredband finns att tillgå från Com Hem och Bredbandsbolaget. Föreningen kommer ta emot intresseanmälningar för att dra in Fiber i fastigheten.

För mer information om föreningen, besök deras nya hemsida; www.hojdena.se.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 122 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2010-01-05 00:00

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!