Arsenalsgatan 12 C

Öppna ytor och charmfulla vinklar utgör grunden för denna luftiga sekelskiftestvåa om 71 kvadrat. Här är trivselfaktorn hög och en modern och okonventionell planlösning möter förra sekelskiftet på bästa sätt. Fint renoverad med härligt kök, sober färgsättning och med vitsåpade brädgolv. Förening med stabil och god ekonomi.


Arsenalsgatan 12 C

Bostadsrätt

2 + Kök

71kvm

2476 kr/mån

1 av 4 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

3 950 000 kr

Andelstal: 3.1744% Lägenhetsnr: 00015 Driftkostnader: 5448 kr/år varav El: 2040 kr / Försäkring: 3408 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Mitt på Arsenalsgatan välkomnas ni till denna sekelskiftestvåa med karaktär. Arsenalsgatan är för många en drömadress och utbudet av lägenheter lågt. Här stortrivs de flesta från första stund och här vill man bo kvar länge. Läget är optimalt, nära till precis allt, men ändå bortom bruset. Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort och det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa kvarter som präglas av en genuin känsla av grannskap. Många som bor här har bott här i decennier vilket innebär att man hälsar på varandra och utbyter ett par ord med många. Som en liten stad i staden kan vi säga. Kungshöjd är känt för sin vackra arkitektur och här står pampiga tegelfastigheter på rad. Ett stenkast bort lockar mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret som ger en kontinental känsla. För shopping är favoritgatan Magasinsgatan och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare vår och sommartid på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Området har i sin helhet utvecklats något enormt de senaste åren utan att det har kompromissats med den äldre charmen. Man känner fortfarande historiens vingslag när man står uppe på muren där Göteborgare stod på 1500-talet och spanade efter dansken. Med Arsenalsgatan som utgångspunkt når du efter sju minuters promenad Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron där strandpromenad och pool planeras. Dessutom har det nya resecentrat Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll.

Med ett tyst och ostört gårdsläge på Arsenalsgatan 12C finns nu denna charmiga sekelskiftestvåa till salu. Planlösningen är allt annan än klassisk och överraskar med spännande vinklar och en varm atmosfär. Detta hem imponerar med klassiska sekelskiftesattribut så som generös takhöjd, stuckaturer, djupa fönsternischer, höga fotlister och vackra spegeldörrar. Lägenheten har renoverats med varsam hand de senaste åren och resultatet är otroligt lyckat.

Hall
+
En trappa upp välkomnas ni till dessa luftiga 71 kvadrat. Ett hem som präglas av stil och finess där varje val är väl genomtänkt. I samma stund som du gläntar på dörren så välkomnas du av ett otroligt lugn och en hemtrevlig atmosfär. Hallen som möter dig har väggar målade i vitt och på golvet ligger det gamla brädgolvet i original. De rustika brädorna är vitsåpade och löper vidare in i samtliga rum. Gott om plats för förvaring och ett bevarat skåp passar perfekt som skoförvaring.

Vardagsrum och kök
+
Vardagsrum och kök i en social och öppen planlösning, precis som man önskar. Takhöjden på cirka 3 meter tillsammans med de generösa ytorna gör att rummet upplevs som minst sagt luftigt och är som gjort för härligt häng och middagar i goda vänners lag. Mot gården och väster vetter två stora fönsterpartier i original med djupa fönsterbräden och gedigna gjutjärnselement, nätt stuckatur och takrosett påminner om förra sekelskiftet. Väggarna är målade i en matt varm kulör (Farrow and Ball - Shaded White) som framhäver de fina listverken på bästa sätt. Ytorna tillsammans med charmfulla vinklar ger plats för många olika möbleringsalternativ och här ryms både soffa, ett par fåtöljer och ett större matbord. Köket har en social layout där en köksö binder samman kök och vardagsrum. Avsaknaden av överskåp över arbetsytorna i köket ger en luftig känsla och i tre högskåp ryms både kyl/frys, skafferi och ett städskåp. Bänkskivan i cararramarmor bryter effektfullt av mot den svarta köksinredningen och köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, integrerad kyl/frys och diskmaskin.

Sovrum
+
Sovrummet nås från hallen och är precis lagom stort med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaring i tre garderober och i en integrerad klädkammare. Väggarna är målade i en djup mörkgrå ton (Jotun) som framhäver de vackra originaldetaljerna.

Badrum
+
Badrummet har helkaklade väggar i vitt och en sandfärgat klinker på golvet. Badrummet är utrustat med dusch, handfat, spegel, väggfast förvaringsskåp och WC. Golvvärmen ser till att bara fötter möts av en behaglig temperatur.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Förening

Brf Arsenalsgatan 12

Brf Arsenalsgatan 12 bildades redan 1986 och sedan år 2000 äger och förvaltar föreningen den vackra fastigheten Inom Vallgraven 41:9. Fastigheten, som är ritad av arkitekt O Hedlund, uppfördes 1910 åt brukspatron GT Lindberg. Husets mjukt avrundade partier vid burspråket och de utsmyckade konsolerna är mycket tidstypiska detaljer för jugendperioden som varade från slutet av 1800-talet fram till 1910. Den imponerande fastigheten breder ut sig uppe på krönet av Kungshöjd och bjuder på en hänförande vy över Göteborgs stad. Brf Arsenalsgatan 12 är en äkta bostadsrättsförening och byggnadens totalyta är enligt senaste taxeringsbeskedet 2 015 kvm fördelat på 24 lägenheter, varav 23 med bostadsrätt och 1 med hyresrätt (2 rok). Föreningen äger sin mark och påverkas således ej av justeringar av tomträttsavgälden.

Utförda renoveringar:
Föreningen äger en välmående och vacker sekelskiftesfastighet och de har sedan förvärvet löpande renoverat fastigheten. Åtgärder som genomförts är bl a; rör- och elstambyte år 2001, samma år fogades fasaden om och balkonger mot gatan byggdes. Mellan 2002 och 2004 sålde föreningen sin råvind som byggdes om till bostadsrätter. I samband med byggnationen lades taket om och 2004 utfördes även nyinstallation av hissen. Samtliga trapphus fick sig en uppfräschning och målades om under 2004 och 2005. År 2007 monterades nya radiotermostater och värmerör sågs över och byttes ut i källaren. 2006 till 2007 sålde föreningen av lokalyta som ombildats till fyra nya bostadsrätter. I samband med lägenheternas byggnation färdigställdes även nya källarförråd. Under år 2010 uppdaterades tvättstugan, balkonger och fönster renoverades och taket utrustades med snöräcke och elslingor. År 2011 byttes huvudavloppsröret ut och den kvarvarande hyresrätten renoverades. År 2012 åtgärdades en fuktskada mot grannfastigheten och fasaden hydrofoberades. Under 2016 och 2017 renoverades halva fasaden mot Arsenalsgatan och under 2018 drogs fiber in i fastigheten.

Kommande renoveringar
Under året kommer resterande delen av fasaden mot söder renoveras. Flertalet av föreningens medlemmar har fått bygglov för balkong mot gård och balkongerna kommer troligtvis byggas under sommaren 2018. Föreningen för diskussioner om hur man kan förbättra och höja gårdsmiljön.

Ekonomi:
Föreningen har en god och stabil ekonomi med låga månadsavgifter. Fastighetens taxeringsvärde uppgår till 72 msek enligt taxeringsbeskedet 2016, varav byggnad utgör 36 msek och mark 36 msek. Föreningen har en belåning om cirka 4 900 kr/kvm/bostadsyta, vilket är under snittet för föreningar i Göteborgs innerstad. Föreningens avgifter har legat stabila länge på en nivå om endast 475 kr/kvm/år. Den kvarvarande hyresrätten utgör en dold intäkt då lägenheten tillfaller föreningen den dagen hyresavtalet sägs upp och lägenheten kan då ombildas till en bostadsrätt och avyttras.

Övrigt:
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. SBC (Sveriges BostadsrättsCentrum AB) sköter föreningens ekonomiska förvaltning samt lägenhetsförteckning. Den tekniska förvaltningen sköts i egen regi. Andrahandsuthyrning beviljas efter föreningens godkännande. Juridisk person beviljas ej medlemskap. Överlåtelseavgift betalas av säljaren och pantsättningsavgiften av köparen.

Den gemensamma tvättstugan finns i uppgång 12C. Tvättstugan är utrustad med två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Många av lägenhetsinnehavarna har tvättmaskiner i lägenheterna vilket gör det extra lätt att boka tid. Fastigheten har tillgång till kabel-TV genom ComHem (basutbudet ingår i avgiften) och under 2018 har fiber installerats i fastigheten. Föreningen har fem parkeringsplatser på innergården till en kostnad om cirka 1 000 kr / mån. I dagsläget är det kö till dessa platser. I övrigt gäller boendeparkering, beteckning C, till en kostnad om cirka 635 kr/mån. För mer information besök; www.goteborg.se/trafikkontoret.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1910

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 109 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-01-15 00:00

Ska du sälja din lägenhet i något av områdena vi jobbar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!