Alfhemsgatan 7

Med ett attraktivt läge på Alfhemsgatan återfinns denna välhållna 20-talslägenhet på våning fem in mot vacker innergård. Mycket välrenoverad lägenhet med bra planlösning, går att göra om till mini tvåa. Många vackra tidstypiska detaljer bevarade. Exceptionellt fint hus, hiss finns.


Alfhemsgatan 7

Bostadsrätt

1 + kök

40kvm

2339 kr/mån

5 av 6 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

2 850 000 kr

Andelstal: 1.88% Lägenhetsnr: 26/1502 Driftkostnader: 3500 kr/år varav El: 2500 kr / Försäkring: 1000 kr / Personer i hushåll: 1

Rum för rum

Allmänt
+
Här erbjuds en charmig och välhållen 20-talslägenhet belägen på en av de mest eftertraktade adresserna i Göteborg. Alfhemsgatan har ett lugnt och rogivande läge samtidigt som den löper parallellt med idylliska Linnégatan med restauranger, kaféer och härliga uteserveringar. På andra sidan gatan ligger dessutom natursköna Slottsskogen, perfekt för dig som gillar att motionera eller bara att botanisera bland djur och natur. Från Slottsskogen är det sen bara ett stenkast till vackra Änggårdsbergen; ett härligt naturreservat med slingrande naturstigar, perfekt för hundälskare och motionärer, eller Göteborgs botaniska trädgård som allmänt anses som en av de ledande i världen!
Direkt utanför porten finns det mesta.

Lägenheten är välplanerad och dess planlösning i kombination med takhöjden gör att lägenheten känns större än 40 kvadratmeter. Den går att bygga om till en minitvåa om du skulle önska. Lägenheten är i mycket fint skick, alla renovering som gjorts i lägenheten under de senare åren har gjorts med mycket stor noggrannhet. Vardagsrummet präglas av ett rejält fönsterparti som vetter mot väster. Parallellt med vardagsrummet ligger köket.
Mycket av 20-talscharmen finns bevarad i form av vackra ekparkettgolv, profilerade lister, en generös takhöjd, djupa fönsternischer med fönsterbänkar i massiv sten, tak med stilren stuckatur mm. Samtliga ytskikt har renoverats omsorgsfullt. Välkommen till en både trivsam och vacker bostad på Alfhemsgatan 7!

Till lägenheten finns två källarförråd på totalt ca 13kvm. Källaren är i mycket fint skick.

Hall:
+
Väl innanför dörren får du direkt ett positivt intryck av lägenheten. Hallen känns öppen och välkomnande med en bred öppning till allrummet. Till höger finns ett antal rymliga garderober med överskåp samt ovan valvet till allrummet finns ytterligare två överskåp. Golvet utgörs av fin ekparkett, vackert inramat av vita profilerade fotlister.

Allrum:
+
Innanför hallen öppnar det rymliga allrummet upp sig. Här är väggarna målade i en bruten vit ton som bryter fint mot det rustika ekparkettgolvet. Ett rejält fönsterparti medger ett rikligt ljusinsläpp och fin kontakt med grönskan nedanför. Rummet är stort nog för flera olika funktioner - både soffgrupp, läsfåtölj eller skrivbordshörna samt sovdel. Det faktum att lägenheten vetter mot gården gör att man inte hör något trafikljud alls i lägenheten, vilket hör till ovanligheten i innerstan. Lägenheten blir i stort sett helt insynsskyddad. Gården är utan tvekan en av Linnés vackraste; öppen, grönskande och inramad med fina enhetliga 20-talsfastigheter.

Kök:
+
Den stora öppningen mellan allrum och kök skapar en luftig planlösning. Här finns gott om plats för både matplats för fyra personer och arbetsdel. Arbetsytan är praktiskt fördelad längs med tre av väggarna. Köket är uppfräschat med nya bänkskivor av marmor som bryter fint mot de vita profilerade luckorna. Det är extremt mycket förvaring tack vare dubbla högskåp samt överskåp som löper längs hela köket. Vitvaror i form av spis, fläkt, diskmaskin samt en kombinerad tvättmaskin med torktumlare. Kyl/frys är från 2017. Matbordet får en naturlig plats framför fönstret som bjuder på fri sikt ända bort mot Slottsskogens övre del.

Badrum:
+
Badrummet nås från hallen och totalrenoverades 2012(våtrumsintyg finns). I tidstypisk stil med klassiskt schakrutigt klinkergolv, tassbadkar och blandare från Tapwells. Väggarna är vitkaklade.
I taket sitter infällda dimbara spotlights och under klinkern på golvet finns värmeslingor. Ett platsbyggt skåp med ovanliggande marmorskiva ger extra förvaring. Här finns även handdukstork.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Förening

Brf Alvhem i Göteborg

Övre delen av Linné, närmast Slottsskogen, har alltid varit ett oerhört eftertraktat bostadsområde. Kvarteret runt Alfhemsgatan och Rosengatan uppfördes under åren 1924-29 och består av vackra och enhetliga fastigheter. De flesta är i klassiskt gult tegel och mycket välbevarade. Många av fastigheterna har intakta förträdgårdar och stora öppna innergårdar.

Bostadsrättsföreningen Alvhem i Göteborg är en trygg förening med god ekonomi som äger en osedvanligt välhållen hörnfastighet med två ingångar, en från Rosengatan 7 och en från Alfhemsgatan 7. I huset finns två ovanligt vackra trapphus med all 20-tals karaktär bevarad och i gott skick. En charmig liten hiss finns i respektive trapphus.

Till fastigheten hör en förträdgård som löper längs med utsidan och här finner du både gräsmatta, diverse träd, buskar och rosor. Förträdgården är i nyskick efter ett större dräneringsarbete som föreningen lät utföra 2007.

Fastigheten har varit i privat ägo ända sedan den uppfördes 1929, något som i högsta grad borgar för ett välhållet hus med god ekonomi. År 2005 valde de boende att ombilda från Fastighetsaktiebolag till Bostadsrättsförening. Föreningen består idag av 33 lägenheter, samtliga bostadsrätter. I fastigheten finns även en mindre lokal uthyrd till en frisersalong. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Förvaltnings AB Västerstaden sköter den ekonomiska förvaltningen.

Föreningens ekonomi
De långfristiga skulderna per förra årsskiftet uppgick till knappt 9,6 miljoner, vilket ger en skuldsättning på ca 3840kr/kvm vilket är långt under snittet i Göteborg (ca 6 000 kr/kvm). Föreningens lån har omförhandlats och ger lägre räntekostnad.
Hyresintäkterna från frisersalongen utgör ca 3,5 procent av omsättningen.
Avgiften höjdes precis med 4% nu vid årsskiftet. Anledningen är att man vill ha en stor buffert för underhåll samt så kommer man amortera mer på föreningens lånm.

Genomförda renoveringar
En omfattande men ändå varsam renovering av fastigheten utfördes ca 1982 då bl.a el och vattenstammar byttes ut. Då passade man även på att bygga två lägenheter på vinden, yttertaket lades om, balkonger renoverades, fönster byttes till moderna med treglas osv. Sedan dess har dränering av gårdsfasad (1996), ombyggnad av innergård (2001) samt fönster- och fasadrenovering (2003) utförts. Under 2007 gjordes en dränering av framsidan. 2011 byttes samtliga fönster mot gatan. Under 2012 så skedde en uppfräschning av innergården där en större del har stenlagts. Föreningen har även genomfört små energibesparande åtgärder så som byte av trapphusbelysning till LED med rörelsedektektorer samt termostatrar på element. Ommålning av taket gjordes för något årssedan
Sammanfattningsvis kan man konstatera att bostadsrättsföreningen Alvhem i Göteborg äger en av de finaste fastigheterna i området.

Kommande renoveringar
En brandinspektion håller i skrivandes stund att genomföras. Balkongerna in mot gården kommer renoveras, även fönstren in mot gården kommer ses över på sikt.

Föreningen äger marken som fastigheten står på och kommer därigenom ej att påverkas av eventuell höjd tomträttsavgäld.
Föreningen har precis bytt förvaltare till sbc.

I källaren finns även en bastu samt en välutrustad tvättstuga. Här finns dessutom något så ovanligt som ett övernattningsrum, med två sängar och ett litet pentry, som hyrs ut till de boende till självkostnadspris. Just för stunden är det under utredning för brandinspektionen hade synpunkter kring det.

På baksidan av fastigheten finns en gemensam innergård som används flitigt av de boende i huset. Innergården är öppen och rymlig med gräsmatta, diverse planteringar, utemöbler, grill mm. Dessutom finns här cykelställ och soprum med källsortering.

På varje plan finns vädringsbalkonger som kan användas om man inte vill gå ända ner till gården.

Fastigheten är ansluten till bredbandsnät. I området gäller boendeparkering (boendekort M, se www.trafikkontoret.goteborg.se) eller så får man ställa sig i kö till p-plats i närliggande garage med priser från ca 900 kr/månad.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: 20-talsfastighet

Byggnadsår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: Ingen deklaration har utförts

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!