Alfhemsgatan 1 A

Högst upp i huset med hiss och ett mycket eftertraktat läge på lugna Alfhemsgatan, välkomnas ni till denna väldisponerade vindstvåa. Ett ljust, fritt & insynsskyddat läge med fönster mot öst & väst. Härlig terrass i rakt västerläge med många soltimmar. Välhållen byggnad & stabil Brf med goda hyresintäkter och låga avgifter.


Alfhemsgatan 1 A

Bostadsrätt

2 + kök

65kvm

3131 kr/mån

6 av 6 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

3 950 000 kr

Andelstal: 3.46% Lägenhetsnr: 26/1603 Driftkostnader: 3200 kr/år varav El: 1200 kr / Försäkring: 2000 kr / Personer i hushåll: 2

Rum för rum

Allmänt
+
Här bor man med ett lugnt läge, högt över storstadens puls, men ändå med direkt närhet till naturen. Med ett högt fritt läge helt utan insyn bjuder detta hem på en svårslagen utsikt över takåsarna. Vindskaraktären med snedtak, synliga bjälkar och murstockar ger lägenheten en ombonad och hemtrevlig känsla. Lägenhetens 65 kvadratmeter är mycket väl fördelade med rymligt vardagsrum med infälld belysning i både tak och golv, ett stort sovrum med plats för säng och skrivbord samt ett trevligt kök med halvöppen planlösning och utgång till den soliga terrassen i rakt västerläge. Tack vare den genomgående planlösningen, med fönster åt två väderstreck, blir detta ett ljust och trivsamt hem. Här har du chansen att flytta in i en välhållen fastighet i mycket gott skick från 1906. Mycket trivsam och stabil förening med oerhört bra ekonomi - så bra att man trots pågående fasadrenovering kunnat sänka avgifterna med hela 15 % från årsskiftet. Trots fastighetens utmärkta läge mitt i Linné bjuds de boende på en avkopplande miljö med en blomstrande öppen innergård med sittgrupper och planteringar, grillmöjligheter och en fin lekplats för de mindre. Dessutom finns Slottsskogens alla promenadstråk, Botaniska trädgården och det vackra naturreservatet i Änggårdsbergen alldeles i närheten.

Hall
+
Efter att ha passerat föreningens fint renoverade entré i tidstypisk stil och tagit hissen upp till våning sex, slås man av hur sällsynt det är att sekelskifteshus är utrustade med hiss och som dessutom går ända upp till vindsplanet. Precis utanför entrén finns vindsförrådet som tillhör lägenheten - utöver detta finns även ett källarförråd men perfekt att ha ett så nära till hands. Lägenhetens hall är rymlig och välkomnande med vitmålade väggar och härifrån blickar man in mot vardagsrummet och köket. Golvet invid entrén är belagt med stilrent klinker i grafitgrå ton. Längs en av väggarna finns det plats för avhängning i form av en platsbyggd hatthylla. Härifrån når man även badrummet.

Kök
+
Välutrustat kök som har allt du kan önska. Längs ena sidan har du hela fem högskåp, vilket ger mycket funktion och förvaring. Bakom ett av dessa döljer sig en integrerad kyl/frys. Här finner du även en inbyggd ugn och micro i rätt arbetshöjd. På motsatt sida har man endast underskåp vilket ger en luftig känsla. Den massiva ekbänkskivan bryter fint av mot de vita stilrena luckorna med rostfria beslag. Övriga vitvaror i form av en häll, fläkt och integrerad fullbredds diskmaskin. Intill fönstret ryms ett matbord för 4 personer och varma sommarkvällar dukas middagen med fördel upp ute på terrassen där det bjuds på kvällssol.

Terrass
+
Med utgång från köket nås terrassen som är ca 5 kvadratmeter stor. Det skyddade läget, direktkontakten med himlen och grannarnas takåsar ger en härlig frihetskänsla. Solen kommer runt lunch och stannar till sen kväll.
Här finns plats för bord, stolar, grill och mycket grönska. Trätrallen gör det behagligt att kliva ut i solen även barfota och det infällda fria läget ger en privat, insynsskyddad känsla.

Vardagsrum
+
Stort och luftigt vardagsrum i en halvöppen planlösning med köket. Det höga läget och ljusinsläppet från både öster och väster gör hela den här ytan oerhört ljus. Det är 3 meter till nock och högt till tak ända fram till fönstren. Synliga bjälkar, massiv murstock, snedtak och infällda dimmerstyrda spotlights är något som detta härliga rum har att bjuda på. Alla väggar är vitmålade och på golvet ligger oljad ekparkett. Här finns gott om plats för både soffhäng och större matsalsbord m.m.

Sovrum
+
Lägenhetens planlösning ger sovrummet en skön avskildhet från de sociala ytorna. Här ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande sängbord. För den som så önskar ryms här även en arbetsplats eller läshörna. Längs ena väggen finns mycket goda förvaringsmöjligheter i form av fyra garderober och en klädkammare. På motsatta sidan ger ett fönster rikligt med ljusinsläpp från öster. Det höga läget gör att storstadens brus känns långt borta och det är mysigt att blicka ut över himlen och se stjärnorna om kvällen. Läget är knäpptyst vilket ger en bra förutsättning för god nattsömn. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett. Den massiva murstocken och synliga takbjälkar ger en mysig ombonad karaktär till sovrummet.

Badrum
+
I anslutning till hallen ligger badrummet som totalrenoverades av fackmän för ca 10 år sedan. Tidlösa materialval och genomtänkta lösningar skapar bra förutsättningar. All utrustning kommer från Svedbergs. Vikbara duschväggar och dusch i stilren design, kromad handdukstork, wc-stol, handfat med kommod och ett högskåp med spegel. Golvet pryds av grafitgrå mindre klinkerplattor med underliggande golvvärme och ena väggen har stora kakelplattor i samma kulör medan övriga väggar är kaklade i vitt.
Belysning i form av dimbara infällda spotlights i taket.

Förening

Brf Nordalf

Bostadsrättsföreningen Nordalf bildades 1979 och har en lång historik. De äger den vackra fastigheten Olivedal 8:5 på hörnet av Alfhemsgatan 1 och Nordenskiöldsgatan 22. Föreningen består av 27 lägenheter av varierande storlek upplåtna med bostadsrätt (boarea 2 218 kvm) och 4 hyresrättslokaler (area 284 kvm). Lokalerna har ett ypperligt affärsläge och kommer alltid att inbringa bra med intäkter åt föreningen. Föreningen är med i Wega Samfällighet, vilket innebär tillgång till hela innergården med grillplatser, lekplats, cykelställ samt soprum med källsortering. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Ekonomi
Föreningen har en stabil och god ekonomi. Resultatet från 2016 var positivt med ett stort överskott. Fastigheten är i gott skick efter mycket omfattande renoveringar de senaste åren. Man sänkte avgiften i vintras med 15%. De fyra lokalerna står för drygt 18% av de totala intäkterna. Föreningens totala lån är på ca 13Mkr, vilket motsvarar strax under 6 000kr/kvm boyta, vilket är något under snittet i Göteborg. Lånen har precis bundits om med mycket fördelaktiga villkor och låg ränta. Ett lån som löper ut 2019 har fortfarande lite högre ränta.

Gjorda reparationer
Föreningen lät genomföra ROT-renovering 1984. Då gjordes de flesta kostnadskrävande renoveringar i form av stammar, el och installation av hiss. Under 2009 har man målat och bytt ut dåliga fönster. På senare år har man gjort mycket omfattande renoveringar och förädlingar av fastigheten med mycket goda resultat. Under 2012/2013 gjordes en omfattande grundförstärkning av fastigheten. Under 2014 renoverades taken. 2015 gjordes trapphusen i ordning. Förra året renoverades portarna i fastigheten, ettorna i föreningen har fått nya balkonger.

Kommande renoveringar
I skrivandes stund håller fasaden på att renoveras och fönster att målas. Efter detta kommer det inte vara några större renoveringar framöver utan enbart enklare underhåll. Fastigheten är i gott skick.

Övrigt
Lägenhetsförteckning samt den ekonomiska förvaltningen sköts internt i föreningen. Föreningen äger också marken som fastigheten står på och påverkas således inte av tomträttsavgäld. Trappstädning sköts av de boende med ett rullande schema.
I fastigheten finns hiss från Alfhemsgatan (ej från Nordenskiöldsgatan). Kabel-tv från ComHem ingår i avgiften och bredband finns bland annat via Com Hem (andra leverantörer kan nyttjas via telefonjacket).

Gemensam fräsch tvättstuga finns med ingång från innergården (många i föreningen har egen tvättmaskin, dvs det är lätt att få tvättid).

På den fantastiskt stora och trevliga innergården finns både utemöbler och grillmöjligheter sommartid. En otrolig kastanj skuggar majestätiskt de boende i kvarteret. Barnen har sin egen del med sandlåda och basketplan (helt ok för vuxna barn att spela också). Innergården har även ett soprum med bra källsortering. Cyklar kan placeras antingen i cykelstället ute på innergården eller i cykelrum.

Till lägenheten medföljer både ett vindsförråd och ett källarförråd. Båda förråden är relativt rymliga.
Boendeparkering i området (M) och det finns också närliggande garage med kösystem (priser ca 800-1500 kr/mån).

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1906

Ventilation: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: Ingen deklaration har utförts