Tryggt för dig som funderar på att köpa eller sälja ...

Alla som arbetar på Alvhem brinner för det vi gör och gör vårt yttersta för att du som kund ska känna dig trygg och nöjd. Vi ska förknippas med kvalitet framför kvantitet. För att leva upp till detta arbetar vi med färre lägenheter åt gången vilket frigör mer tid för varje kund och varje uppdrag. Att byta bostad är bland det största man gör i livet och vi är oerhört måna om att detta verkligen ska avspegla sig i allt vi gör för våra kunder.

Marknadsledande i vårt nischade område

Istället för att vara lagom bra på många områden, har vi valt att specialisera oss och bli riktigt vassa på ett fåtal utvalda stadsdelar. Fokus ligger på Linné, Vasastan, Kungshöjd, Lorensberg och Nedre Johanneberg, och då äldre, gediget byggda bostäder, uppförda kring förra sekelskiftet och fram till 1930-talet. Vackra hem med mycket karaktär, som vi själva älskar och kan tänka oss bo i. Det finns flera förklaringen till varför vi har lyckats så bra; 

Kunskap - Trygghet

Vi kan prisbilden både för området och enskilda bostadsrättsföreningar och har gedigen kunskap om de fastigheter som vi valt att arbeta med. Det gör att vi har inblick i kommande renoveringar, grundförhållanden, planerade stambyten och annat som kan påverka värdet. Föreningarnas ekonomi kan vi på våra fem fingrar. Men vi har även bra koll på andra ”mjuka värden” som kan påverka trivseln i ett hus. Kunskap inger förtroende och trygghet, och vår erfarenhet säger att en trygg kund är en nöjd kund. 

 På bara 7 år har vi uppnått en marknadsledande position om ca 25 procent i vårt nischade område

Vi kan ta hand om allt

Våra erfarna och duktiga mäklare ser till att varje kund får den hjälp han eller hon behöver och till hjälp har de en hel stab med utvalda kunniga samarbetspartners som säkerställer att försäljningen blir framgångsrik och smidig. De flesta kunder uppskattar den hjälp vi kan erbjuda något enormt. Det är ett viktigt skede i livet och tiden räcker inte ofta till med jobb, barn och annat. Företagen vi arbetar med kan hjälpa till med allt från städ- och flytt tjänster, fönsterputs, hel- eller delstyling, till mindre- eller större renoveringar. Läs mer om våra samarbetspartners 

Närheten till de bostäder vi förmedlar gör att vi snabbt och lätt kan vara tillgängliga både före, under och efter försäljningen. Det är till exempel inga problem att syna lägenheten en sista gång innan foto eller ordna en extravisning för en aktiv spekulant. Genom allt detta säkerställer vi att bostaden ser så tilltalade ut som möjligt, både på bild och vid visningarna. Självklart är mäklaren alltid närvarande vid hela fotograferingen, vilket tar runt 2 - 2,5 timmar per lägenhet. Ofta har vi med visningsvärdinnor på visningarna som en extra service och på kontoret har mäklarna även hjälp av mäklarassistenter. Allt detta frigör tid för mäklaren så att hon eller han kan fokusera på nyckelmomenten i säljprocessen, alltså visningarna och budgivningen.   

Det händer då och då att vi tackar nej till ett uppdrag, vilket är väldigt ovanligt inom branschen

Kvalité genomgående

Allt som vi skapar och levererar skall hålla högsta kvalité. Ta bara detta med våra bostadsbeskrivningar, som vi är väldigt stolta över. Tillsammans med vår duktiga fotograf och vår kreativa Art Director lägger vi mycket pengar, tid och energi på att ta fram beskrivningar som är så informativa och rättvisande som möjligt, med många vackra bilder och omfattande text om både fastigheten och bostadsrättsföreningen.

Våra lägenhetsbeskrivningar liknar mer inredningstidningar - mer information på  Alvhem inspiration.

Sättet att arbeta, allt engagemang och all fokus på kvalité ger också resultat. Under perioden februari 2013 till januari 2014 fick vi i våra områden ett slutpris som är drygt 12 procent över snittpriset (Källa: Mäklarstatistik). Ett bra betyg på att det vi gör är rätt.