Skön butik med annorlunda inredning

När vi startade Alvhem i Göteborg år 2007 ville vi göra något annorlunda inom mäklarbranschen. Alla vi som lämnat de stora mäklarfirmorna av längtan efter något annat älskar vackra miljöer, äldre bostäder med karaktär, god design och personlig inredning. Och hundar! Så vi tänkte: Varför inte skapa något nytt där vi får tillfälle att njuta av allt detta? Resultatet blev Alvhem - ett företag där vi valt att förena ett annorlunda mäkleri och inredning genom att öppna en egen inredningsbutik.

Personlig inredning i inspirerande miljö

Vår härliga butik i Linnéstaden är fylld av utvalda möbler och inredningsprylar som kan hjälpa dig att sätta en personlig prägel på ditt hem. Vi älskar kontraster, gärna med utländska influenser, och blandar friskt nyare design från Danmark, antika möbler från Frankrike och en hel del svenskt, då företrädesvis lokaltillverkat. Vi försöker se till att butiken alltid känns levande och tilltalande.

En ovanligt väldoftande mäklarfirma

Innan vi tog plats i det vackra tjugotalshuset tjänstgjorde lokalen som kvarterets bageri. Det snygga, svartvita klinkergolvet har vi behållit, men istället för nybakat bröd doftar här nu gott av tvålar, värmeljus, tjärat snöre och inte minst nyrostade kaffebönor.

Att vi som arbetar på Alvhem trivs i denna vackra miljö, och därmed gör ett bättre jobb, är självklart ett stort plus. Hit är alla välkomna - både köpare och säljare, såväl barnvagnsrullare som hundägare. Vi hoppas du ska bli lika inspirerad som vi.

På vår blogg kan du bland annat följa vad som händer i butiken i Göteborg.

Bloggat: Butiken

Sedan i höstas har vi planerat och skissat på Alvhems nya lokal på Södra Vägen. Ett otroligt spännande arbete med mycket att tänka på och massa möjligheter att bena ut. Sedan början av året har även det stora byggarbetet skridit fram, mycket slit med att först montera ned och göra lokalen tom efter föregående ägare. Vår vision var att bevara så mycket som möjligt av originaldetaljerna. Tyvärr var det inte möjligt med golvet.